تبیان، دستیار زندگی

خوردنی های مضر برای موها

6 ماده غذایی که باعث ریزش مو می‌شوند

هر چقدر که لازم است مصرف مواد غذایی تقویت کننده رشد مو افزایش داده شود در عین حال باید از مصرف برخی مواد غذایی دیگر پرهیز کنید؛ چون به سلامت موها آسیب زده و باعث ریزش آن‌ها می‌شوند. اگر می‌خواهید بدانید در خصوص کدام مواد غذایی صحبت می‌کنیم ادامه مطلب را از دست ندهید...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
ریزش مو
فرقی نمی‌کند در چه سن و سالی باشید. مراقبت از موها کاری‌ست که باید مداوم باشد. بدون شک یکی از روش‌های مراقبت از موها کنترل تغذیه و خورد و خوراک است. شاید تاکنون به دنبال مواد غذایی تقویت کننده گشته‌اید. این مواد غذایی شامل خوردنی‌هایی هستند که حاوی ویتامین‌های گروه B و E باشند. چون به رشد و تقویت موها کمک می‌کنند. هر چقدر که لازم است مصرف این مواد غذایی افزایش داده شود در عین حال نیز باید از مصرف برخی مواد غذایی دیگر پرهیز کنید؛ چون به سلامت موها آسیب زده و باعث ریزش آن‌ها می‌شوند. اگر می‌خواهید بدانید در خصوص کدام مواد غذایی صحبت می‌کنیم ادامه مطلب را از دست ندهید.

کدوی تلخ

کدو حلوایی و کدو مسمایی بسیار تلخ

با وجود اینکه این مورد جزو استثناها است اما باید بدانید کدو مسمایی و کدو حلوایی و دیگر کدوهای این خانواده ممکن است حاوی ترکیبات سمی زیادی باشند. در واقع ممکن است که این سبزیجات در حین گرده افشانی با دیگر سبزیجات خانواده کلم دچار تغییراتی شده و بسیار تلخ شوند. بنابراین مصرف کدوی تلخ نه تنها باعث ایجاد مشکلات گوارشی می‌شود تا جایی که به زخم روده منجر می‌شود بلکه ممکن است مصرف این قبیل سبزیجات به موها آسیب جدی زده و باعث ریزش آن‌ها شود. بنابراین اگر متوجه طعم تلخ کدو شدید از مصرف آن صرف‌نظر کنید.

اگر عاشق مصرف سوسیس و کالباس هستید و یا تمام مدت در حال خوردن پیراشکی‌های چرب و شیرین هستید بدانید که موهایتان از ریزش در امان نخواهند بود


نوشیدنی‌های الکلی

نوشیدنی‌های الکلی به تمام قسمت‌های بدن آسیب می‌رساند. در واقع این نوشیدنی‌ها علاوه بر اینکه کبد را با آسیب‌های جدی مواجه می‌سازد باعث بروز کمبود ویتامین B نیز می‌شود. حتماً می‌دانید که ویتامین‌های خانواده ب برای تجدید روند رویش و رشد موها لازم و ضروری هستند. بنابراین کمبود آن‌ها آسیب‌زا است. به طوری که موها از ریشه چرب شده و روند ریزش مو نیز کلید می‌خورد. در واقع با مصرف نوشیدنی‌های الکلی نه تنها کبد چرب ناشی از مصرف الکل ایجاد می‌شود که متاسفانه این مشکل در حال شیوع در کل جهان است بلکه مشکل ریزش مو نیز به شدت تشدید می‌شود. بنابراین اگر علاوه بر سلامتی کل بدن به زیبایی موهایتان اهمیت می‌دهید باید دور چنین نوشیدنی‌هایی را خط بکشید.

مواد غذایی چرب

مواد غذایی چرب

مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب اشباع شده یا اسیدهای چرب ترانس مانند سوسیس کالباس، سیب زمینی سرخ کرده و انواع پیراشکی‌ها و شیرینیجات صنعتی، آسیب‌های جدی به موها وارد می‌کنند. یعنی اینکه اگر عاشق مصرف سوسیس و کالباس هستید و یا تمام مدت در حال خوردن پیراشکی‌های چرب و شیرین هستید بدانید که موهایتان از ریزش در امان نخواهند بود. اگر به دنبال دلیل می‌گردید باید بگوییم که این قبیل مواد غذایی باعث ترشح سبوره موها شده و باک ویتامین ب بدن را خالی می‌کنند.

چای و قهوه

نوشیدنی‌های سرشار از تانین

چای و قهوه به دلیل دارا بودن ماده‌ای به نام تانین در روند جذب آهن توسط روده اختلال ایجاد می‌کند. بنابراین این کمبود آهن می‌تواند به ریزش مو بخصوص در خانم‌هایی که خونریزی‌های زیادی دارند منجر شود. به همین دلیل نیز مصرف این نوشیدنی‌ها بعد از مصرف مواد غذایی حاوی آهن توصیه نمی‌شود تا آهن موجود در آن‌ها به‌خوبی جذب بدن شود. یادتان باشد که افزودن سیر و پیاز باعث افزایش جذب آهن مواد غذایی بخصوص آهن موجود در لوبیاها، عدس، نخود، لپه و غیره می‌شود.

محصولات لبنی

محصولات لبنی

شاید کمی گیج کننده به نظر برسد اما زیاده روی در مصرف محصولات لبنی ممکن است به ریزش مو منجر شود. با وجود اینکه بدون شک محصولات لبنی برای سلامتی بدن لازم و ضروری هستند اما باید بدانید که اختلال بین کلسیم و منیزیم عامل اصلی ریزش مو محسوب می‌شود. در واقع کلسیم یکی از دشمنان منیزیم است. منیزیم از ریزش موها به دلیل رسوب شدن کلسیم در فولیکول موها پیشگیری می‌کند. اگر بین کلسیم و منیزیم اختلال به وجود بیاید منجر به ریز مو خواهد شد.

سموم شیمیایی

مواد غذایی آلوده شده به سموم

حتماً در خصوص تأثیر آلودگی هوا روی سلامتی موها زیاد شنیده‌اید. اما خیلی از ما در خصوص اثرات منفی و مضر سموم بی‌اطلاع هستیم. واقعیت این است زمانی که ترکیبات شیمیایی این سموم کشاورزی وارد مواد غذایی می‌شوند اثرات منفی آن‌ها نیز بروز می‌کند. تمام آفت‌کش‌ها و سموم در بدن انباشته می‌شوند و در طولانی مدت باعث بروز اختلال در عملکرد ارگان‌های مختلف از جمله پوست سر می‌شوند؛ چون ترکیبات شیمیایی این مواد باعث بروز اختلالات زیاد در غدد درون ریز می‌شوند. به عنوان مثال اختلال در عملکرد غده تیروئید می‌تواند باعث ریزش مو می‌شود.


یک توصیه مهم

یادتان باشد که شستشوی زیاد موها برای هیچ‌کس خوب نیست. اما در موهای افراد بزرگسال تأثیر منفی‌تری دارد. چرا که شستشوی مداوم باعث خشک شدن پوست سر می‌شود و ریشه موها را چرب می‌کند. متخصصان بر این عقیده‌اند که شستشوی موها هر 3 روز یکبار کافی است. این شستشو نیز باید به درستی صورت بگیرد. به این ترتیب که پوست سر به خوبی ماساژ داده شده و اگر لازم باشد دو بار شامپو زده شود. در نهایت نیز باید موها با آب فراوان آب کشیده شوند. بعد از شستشو موها را با حوله به صورت ضربه‌ای ملایم خشک کنید. نباید حوله را با خشونت روی موها کشید و آن‌ها را سابید. چون این کار موها را پیر و خراب و آسیب‌پذیر می‌کند. توصیه می‌شود از شامپوهای بدون سولفات با بافت‌های کرمی و نرم استفاده کنید.

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.